2017.10.28.

Ha panzió Pécs belváros olcsón, akkor Önnek a Szabadság kell!panzió pécs belvárosAzok, akik Pécsett mint még felfedezetlen városban néznének szét, akkor járnak el a legjobban, ha a szállásukat nem a külvárosban foglalják le. Hogy miért lehet ezt ilyen határozottan kijelenteni?

A válasz egyszerű: csak bele kell gondolni! Aki két-három napra, éjszakára érkezik, annak eleve nem lesz túlságosan sok ideje arra, hogy mélységében is beleszippantson a pécsi „levegőbe”, hogy megnézzen magának minden megtekintendő kis szögletet, mely érdemes lesz a figyelemre. Így pedig nagyon is számítani fog, hogy merre is száll meg az ember.

 

Az a szállás, az a panzió Pécs belváros részén, melyet most az Ön figyelmébe ajánlunk, nagyon jó helyen található meg: közvetlenül a hatos számú főút mellett, mely Budapesttől Pécsen keresztülvágva egészen Barcsig vezet. Így aztán az a szállóvendég, aki autóval érkezik meg Pécsre, hogy a város épített örökségét, Pécs természeti értékeit megtekintse, nem kell, hogy túl sokat keveregjen a megfelelő szállást keresve. A Szabadság Apartman (mely a főút alatt futó Szabadság utcáról kapta a nevét) tömegközlekedéssel érkezve sincsen túlságosan messze se az autóbusz-állomástól, se a pécsi vasútállomástól. (Utóbbitól hat percnyi gyaloglásra, míg előbbitől öt percre gyalogszerrel, ami, lássuk be, tényleg nem sok.) Központi helyen van tehát a Szabadság Apartman, egyenesen a belvárosban. Aki sétálva szeretné megközelíteni Pécs történelmi központját, annak egyáltalán nem kell ehhez lejárnia a lábát. A közelben pedig minden megtalálható, amire egy turistának csak szüksége lehet: bevásárlóközpont, pékség, zöldséges, kisbolt, söröző, patika stb.

 

Essen szó magáról a lakásról is! Egy 36 négyzetméteres apartmanról van szó, ahol egy nagy szoba funkcionál nappaliként és hálóként is. A szobában található egy nagyméretű franciaágy, amely memóriahabos fedőmatraccal rendelkezik a maximális kényelem érdekében. Az ágy maga kétszemélyes, ám ha három személy szeretne megszállni a szálláson, arra is lehetőség van, ugyanis az egyébként kanapéként „üzemelő” ülőalkalmatosság, mely szintén a helyiségben található, kinyitható lesz pótággyá. Tiszta ágyneműről maga a szállásadó gondoskodik – csakúgy, mint Naturtext antiallergén párnákról! Amikor a vendégek az apartmanban vannak, akkor a szórakoztatást a nagyméretű, 82 cm-es LCD-tévéhez kapcsolódó több, mint 130 kábelcsatorna és a szélessávú internetkapcsolat (Wi-Fi-vel) tudja garantálni. Így aztán azok a percek, órák is kellemesen tudnak telni, melyeket az ember nem a várost járva, nem a Mecseken bandukolva tölt el.

 

A nagyméretű szoba mellett adott egy étkezővel kombinált konyha (ahol igény szerint főzni is lehet), valamint egy káddal ellátott fürdőszoba is. Az étkezőben hűtőgép, sütő, mikrohullámú sütő, vízforraló található, edényekkel és étkészlettel egyetemben, amely összességében minden felmerülő igényt képes lesz kielégíteni. Emellett adott az étkezőben az instant kávé és a tea is, teljesen ingyenesen. A fürdőben tusfürdő és törülköző áll szintén bekészítve, így ezekről sem kell gondoskodnia a vendégnek; ennyivel is vékonyabb tud lenni az a csomag, amit ekkor Pécsre el kell hoznia.

 

Örömmel mondjuk, hogy a lakás új, műanyag nyílászárókkal van felszerelve, így sem télen, sem nyáron (és persze se a köztes évszakokban) nem kell aggódni a benti klíma miatt: az ajtók, ablakok a lehető legjobban képesek szigetelni.

 

Végezetül térjünk vissza egy pillanatra azokhoz, akik kocsival érkeznének. Számukra a parkolás díja hétköznap napközben (reggel 8-tól délután 5 óráig) sajnos nem lesz ingyenes a Szabadság utca környékén; az a jó hír ellenben, hogy mivel Pécs legolcsóbb parkolási övezetéről van szó, így nem is fog túl sokba kerülni az, hogy a vendég letegye az autóját: 100 Ft/óra lesz ennek a díja az érintett időszakban. Hétköznap délután 5 és reggel 8 között, valamint hétvégén azonban ingyenesen lehet parkolni Pécs városában! Aki tehát pénteken érkezne, és vasárnap vagy hétfő reggel távozna, annak meglehet, egyáltalán nem is kell parkolási díjat fizetnie!

 

Amennyiben a fentiek meghozták a kedvét ahhoz, hogy Pécsen megszállva a Szabadság Apartmant válassza, úgy foglaljon magának mihamarabb helyet vagy itt az oldalon, vagy telefonon, netán e-mailben! Reméljük, mielőbb vendégeink között köszönhetjük!

 


Tisztelettel: a Szabadság Apartman vezetősége