2018.03.06.

Panzió Pécs belvárospAkik Pécsett mint még felfedezetlen városban néznének szét, akkor járnak el a legjobban, ha a szállásukat nem a külvárosban foglalják le. Hogy miért lehet ezt ilyen határozottan kijelenteni?

A válasz egyszerű: csak bele kell gondolni! Aki két-három napra, éjszakára érkezik, annak eleve nem lesz túlságosan sok ideje, hogy mélységében is beleszippantson a pécsi „levegőbe”, hogy megnézzen magának minden megtekintendő kis szögletet, mely érdemes a figyelemre. Így pedig nagyon is számítani fog, hogy merre is száll meg az ember.

 

 

Az a szállást, melyet most az Ön figyelmébe ajánlunk, nagyon jó helyen található meg: közvetlenül a hatos számú főút mellett, Budapesttől Pécsen keresztülvágva egészen még Barcsig vezet. Így aztán az a szállóvendég, aki autóval érkezik meg Pécsre, hogy a város épített örökségét, Pécs természeti értékeit megtekintse, nem fontos, hogy túl sokat keveregjen a megfelelő szállást keresve. A "Panzió" ( alatt futó Szabadság utcáról kapta a nevét) tömegközlekedéssel érkezve sincsen túlságosan messze se az autóbusz-állomástól, se a pécsi vasútállomástól. (Utóbbitól hat percnyi gyaloglásra, míg előbbitől öt percre gyalogszerrel, ami, lássuk be, tényleg nem sok.) Központban van tehát a belváros csak nagyon kevés séta. Sétálva szeretné megközelíteni Pécs történelmi központját, annak egyáltalán nem kell ehhez lejárnia a lábát. A közelben pedig minden megtalálható, amire egy turistának csak szükséges: bevásárlóközpont, pékség, zöldséges, kisbolt, söröző, patika stb.

 

Magáról a lakásról! Egy 36 négyzetméteres apartman, ahol egy nagy szoba funkcionál nappaliként és hálóként is. A szobában található egy nagyméretű franciaágy, amely memóriahabos fedőmatraccal rendelkezik a maximális kényelem érdekében. Az ágy maga kétszemélyes, ám ha három személy szeretne megszállni a szálláson, arra is lehetőség van, ugyanis az egyébként kanapéként „üzemelő” ülőalkalmatosság, szintén a helyiségben található, kinyitható pótággyá. Tiszta ágyneműről maga a szállásadó gondoskodik – csakúgy, mint Naturtext antiallergén párnákról! Amikor a vendégek az apartmanban vannak, akkor a szórakoztatást a nagyméretű, 82 cm-es LCD-tévéhez kapcsolódó több, mint 130 kábelcsatorna és a szélessávú internetkapcsolat (Wi-Fi-vel) tudja garantálni. Aztán azok a percek, órák is kellemesen tudnak telni, melyeket az ember nem a város -t járva, nem a Mecseken bandukolva tölt el.

 

A nagyméretű szoba mellett egy étkezővel kombinált konyha (ahol igény szerint főzni is lehet), valamint egy káddal ellátott fürdőszoba is. Az étkezőben hűtőgép, sütő, mikrohullámú sütő, vízforraló található, edényekkel és étkészlettel egyetemben, amely összességében minden felmerülő igényt képes kielégíteni. Emellett adott az étkezőben az instant kávé és a tea is, teljesen ingyenesen. A fürdőben tusfürdő és törülköző áll bekészítve, így ezekről sem kell gondoskodnia a vendégnek; ennyivel is vékonyabb tud lenni az a csomag, amit ekkor Pécs -re el kell hoznia.

 

Örömmel mondjuk, hogy a lakás új, műanyag nyílászárókkal van felszerelve, így télen, nyáron (és persze se a köztes évszakokban) aggódni a benti klíma miatt: az ajtók, ablakok a lehető legjobban képesek szigetelni.

 

Végezetül térjünk vissza egy pillanatra azokhoz, akik kocsival érkeznének. Számukra a parkolás díja hétköznap napközben (reggel 8-tól délután 5 óráig) sajnos nem ingyenes a Szabadság utca környékén; az a jó hír ellenben, hogy mivel Pécs legolcsóbb parkolási övezetéről van szó, így nem is fog túl sokba kerülni az, hogy a vendég letegye az autóját: 100 Ft/óra ennek a díja az érintett időszakban. Hétköznap délután 5 és reggel 8 között, valamint hétvégén azonban ingyenes parkolni Pécs városában! Aki tehát pénteken érkezne, és vasárnap vagy hétfő reggel távozna, annak meglehet, egyáltalán nem is kell parkolásért díjat fizetnie!

 

Amennyiben a fentiek meghozták a kedvét ahhoz, hogy Pécsen megszállva a Szabadság Apartmant válassza, úgy foglaljon magának mihamarabb helyet vagy itt az oldalon, vagy telefonon, netán emailben! Reméljük, mielőbb vendégeink között köszönhetjük!

 

Foglalás: 06-20-662-80-04

Foglalás E-mail: hwellkft@gmail.com

 

Tisztelettel: Vezetősége